Цветни нюанси


Насоки:

  • Напълни вази, пълни с ¼ вода.
  • Добави около 10 до 20 капки оцветител за храна.
  • Сложи цвете във всяка ваза и го остави да престои за ден.
  • Проверявай на няколко часа за резултат.
  • В края на експеримента, изследвай всяка част от цветето. Кои части са се оцветили?

Какво се случва:

Повечето растения „пият” вода от почвата члез корените си. Водата пътува през стъблото до листата и цветовете. Тя е нуобходима на растението за храна.
Когато растението е отрязано, но вече няма корени. Но стъблото продължава да „пие” вода и да я разпространява към листата и цветовете.
  





Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледно тържество

Поклон, народни будители!

21 ноември - Ден на християнското семейство