Посрещане на третокласници

 Въпреки че учениците ми са в трети клас, реших за първия учебен ден да ги изненадам с КОСМИЧЕСКО посрещане, за да могат да усетят празнично началото на новата учебна година.
 За целта украсата на дъската беше космосът, пресъздаден от синя хартия, изображения, свързани с него (от стари тетрадки) и стикери с планети, звезди и ракети. С помощта на WordArt в Word направих надписа "Излитаме за нова учебна година", който беше залепен за хартията. 

 След като поговорихме за отминалата ваканция и преживяванията от нея, за предстоящото в трети клас и какво се изисква от тях, след като раздадох списък с необходимите материали за трети клас, всяко дете получи НЛО, на което трябваше да запише свое пожелание. Всички листчета поставихме в Капсула на времето, която представляваше кутия, увита във фолио. На нея беше залепен надпис "Капсула на времето на III Б клас Дата на запечатване: 15.09.2017 г. Дата на отваряне: 01.06.2019 г." Кутията се намира в тайно кътче в класната стая и чака да бъде отворена в края на четвърти клас. Много вълнуващо, нали? 
 Както вече споменах, в Интернет има страхотни идеи по случай започването на нова учебна година - само чакат да бъдат открити и облечени в нови дрешки. :)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон, народни будители!

21 ноември - Ден на християнското семейство

Коледно тържество