Българските народни носии

 Една от целите ми като учител е да запозная учениците ми с българския фолклор. Това включва песни, танци, традиции, обичаи, занаяти - цялата му пъстрота като цяло. Затова и започвам заниманията с българските народни носии. 
 Тъй като във втори клас съм насочвала вниманието на децата към тях, вече пораснали си припомнихме какви са мъжките и женските народни носии, какви елементи имат и колко пъстри са те. Разгледахме албумче с носии от всички краища на България и установихме колко са различни. Дори направихме сравнение с народните носии на Македония, Румъния, Сърбия и Унгария. Видяхме и че българските народни носии дори служат за вдъхновение по модните подиуми. :)
 След такова обсъждане следващия час беше творческо занимание. Децата получиха различни изображения, които трябваше да оцветят по свой избор, знаейки какви шарки и цветове се използват при българските народни носии. По този начин децата опознават и съхраняват българското!




Коментари

  1. Поздравления за всичко,което споделяте!Бихте ли споделили как мога да сваля изображенията за оцветяване?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Ви за милите думи!
    Може да ги свалите като кликнете върху изображенията - ще се покажат като цяла страница и ще имате възможност да изберерте опция за запазване. :)

    ОтговорИзтриване
  3. браво на вас много хубави и стойностни рисунки
    поздравления

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Поклон, народни будители!

21 ноември - Ден на християнското семейство

Коледно тържество