Национална седмица на четенето

 През изминалата седмица отбелязахме Националната седмица на четенето. Ние, учителите и учениците на ОУ "Панайот Волов" в град Добрич, също се включихме. 
 Като начало подготвихме кът с любими детски книжки и табло с разтворена книга и слънце. Върху лъчите на Слънцето "летяха" книжки, в които ученици от вторите и четвъртите класове бяха довършили изречението "Обичам да чета, защото...". От техните отговори стана ясно, че научават нови неща, учат за любими герои, а и също така, че четенето е чудесно и прекрасно.
 Цялата седмица беше изпълнена с интересни дейности. Децата от подготвителната група нарисуваха своите любими приказни герои, а учениците от прогимназиален етап направиха красива изложба също с рисунки от приказки. Големите "каки и батковци" от 3. и 4. клас почетоха приказки на по-малките ученици, като учениците от 2. клас също показаха, че могат вече да четат. Състезание за най-добър четец беше проведено в 5. клас, които прочетоха познати приказки.
 За да завърша Ви споделям интересни моменти от Седмицата на четенето, както и любим цитат от Чарлз Елиът:




"Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време - най-търпеливите учители." .








Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон, народни будители!

21 ноември - Ден на християнското семейство

Коледно тържество