Първите хора

Необходими материали
ПодготовкаПредварително кажете на учениците, ако имат фенерче у дома да го донесат.
Резултат с изображение за first humans cartoon
Нека учениците леко смачкат торбичките и след това да ги залепят пос чина си. Смачкването на торбата ще даде усещане за твърдост като скала в пещерите. Затъмнете стаята. Учениците трябва да припълзят под чиновете си и да започнат да рисуват върху тобичките местните животни. Тези, които са си взели фенерче ще имат светлина, а ако някой е забравил да донесе ще рисува на тъмно.
Всекидневие: Нека всеки  ученик напише кратка история за един ден от живота на Хомо еректус. Задачата е да разказват за своя живот през призмата на праисторическите времена. Може да работят и в малки групи, като тогава историите могат да се смесват и да преливат една в друга.
Индивидуални проекти:
  1. Направете подробна карта, която да показва мястото, където са открити кости и останки от първите хора.
  2. Направете проучване за глезерите и ледените епохи. Какво са глейзери и как се образуват? Каква е причината за ледените епохи?
  3. Напишете мини доклад за Люси, включващ рисунки относно кой, какво, къде, кога, защо и как.
  4. Представете си, че сте се върнали назад във времето преди 35 000 години. Напишете писмо до ваш близък, който живее в нашето време.  Опишете в него какво преживявания имате. Бъдете описателни, точни и креативни, разкажете подробно за звуковете, гледките, миризмите и др.
  5. Направете глинен съд.
  6. Напишете доклад как се е появил огънят и как човек го е контролирал. Включете рисунки.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон, народни будители!

21 ноември - Ден на християнското семейство

Коледно тържество