Ден на детската книга

 2 април - Международен ден на детската книга 📖 Няма как да подминем и този празник, защото несъмнено всичко свързано с книгите е именно това. 
 Отбелязахме го като между третите класове се проведе състезание по четене. Кръговете бяха четири. Първият беше за най-бърз четец. Целта беше децата да четат колкото се може по-бързо, за да проверим кой ще прочете най-много думи за една минута от текст, свързан със значението на книгата. Вторият кръг излъчи най-изразителен четец, тоест кой ще прочете най-правилно, най-ясно и най-емоционално стихотворението "Книжка имам сладкодумна". Третата категория беше за проверка на уменията на учениците да вникнат в съдържанието на даден текст. Най-добрият четец беше този, който успя да отговори правилно на повече въпроси след него. А четвъртата задача беше по-творческа - за най-добър художник на литературен герой. Още в началото малките художници изтеглиха по листче, на което беше записано описание на герой от детска книга. Трябваше да си го прочетат и да направят рисунка по прочетеното. Накрая подредихме изложба с Пипи Дългото чорапче, Малката кибритопродавачка и Ангелинка. Накрая победителите от всеки кръг получиха грамоти за доброто представяне и книгоразделители.
 За да бъде всичко тематично предварително направихме кът, посветен на Детската книга. Той се състоя от илюстрации към изучавани книжки, материали и пособия, свързани с темата, четящи деца с книжки, които използвахме от крокотак, красив герлянд с рози и мини книжки и интересно табло "Добре дошли в кафе "Starbooks". 

 Така че последния ден преди пролетната ваканция беше изпълнен с мнного вълнения, радост ии положителни емоции! 




 Споделям с Вас грамотите и книгоразделителите. Приятно четене!














Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон, народни будители!

21 ноември - Ден на християнското семейство

Коледно тържество