Малки археолози

Свързано изображение

Смесени съдове: Декорирайте пет-шест стари саксии за цветя по различни начини. Сложте всички саксии в торба и внимателно ги ударете с чукче, за да се счупят. Разтърсете торбата. Използвайки лепило, нека учениците се опитат да съединят частите, които „правят някакъв смисъл”.

Тайнствен предмет: Поставете някакъв предмет в кутия за обувки. Затворете я добре. Хубаво е децата да работят в групи, затова осигурете толкова кутии за обувки с тайнствени предмети, колкото са и групите. Нека се опитат да познаят какво има вътре без да отварят кутията също когато археолозите откриват нова мумия!  

"Мотел на загадките": Как ли археолозите от бъдещето ще интерпретират принадлежностите и предметите, с които боравим днес? Дайте задача на учениците си да нарисуват предметите, които най-често използват всеки ден и да си представят, че  са минали много години и тези предмети един ден стават откритие на археолози, които обаче ги интерпретират... ГРЕШНО! Направете заедно постер с всички предмети и идеи по какъв неправилен начин биха разчели предметите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Поклон, народни будители!

21 ноември - Ден на християнското семейство

Коледно тържество